Результати педагогічної діяльності

Ковалик Сергій Васильович працює вчителем трудового навчання в Залізницькому НВК  «загальноосвітня школа І-ІІІ ст.- дитячий садок» з 2000р. Має високу теоретичну і методичну підготовку з фаху. Постійно вдосконалює методику викладання предмету, творчо використовує здобутки методичної науки. Старанно готується до кожного уроку. Розробляючи структуру, перш за все враховує особливості засвоєння учнями загальних принципів і закономірностей виробництва, технологічних і виробничих процесів. Вчить виділяти наукову проблему, порівнювати, аналізувати і синтезувати матеріал, робити висновки. Самостійні і практичні та лабораторні роботи на уроках активізують процес навчання, роблять його ефективнішим.

Для забезпечення ефективного розв’язання завдань навчання в даних конкретних умовах, намагається дотримуватися цілеспрямованого вибору найкращого варіанту побудови навчально-виховного процесу.

Конструюючи урок, враховує не лише особливості змісту, а й закономірності його засвоєння і процесу навчання, забезпечуючи при цьому активну діяльність учнів. Для підвищення інтересу учнів до вивчення трудового навчання в систему уроків включає завдання на пояснення явищ повсякденного життя, задачі з історичним, технічним змістом, завдання експериментального харак­теру.

Приділяє увагу позакласній роботі. Основними формами роботи є тематичні вечори, конкурси веселих і кмітливих, уроки-змагання тощо. Вони дають змогу поглибити вивчення навчального матеріалу, докладніше ознайомити учнів з найважливішими відкриттями та винаходами у виробництві, з досягненнями вчених.

Нині складно уявити собі навчальний процес без активного використання  інформаційних технологій.  Тому на уроках трудового навчання учитель допомагає учням здійснювати пошук інформації та оформляти реферативні роботи, складати презентації. Багато працює над поновленням навчально-матеріальної бази кабінету. Розроблено дидактичний матеріал. Учні мають міцні знання з предмету, беруть участь в районних і обласних олімпіадах.

Запись опубликована в рубрике Результат попередньої діяльності. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Оставьте комментарий